Din krop er gammel, rigtig gammel.

Den er genetisk stadig ligesom menneskekroppen var for ¼ mill. år siden – generne er gået i arv generation efter generation. Kroppen tror, den stadig færdes på savannen som samler og jæger blandt rovdyr og byttedyr, og den reagerer på ydre påvirkninger på samme måde som dengang. Den kan ikke andet, for kroppen er programmeret til det gennem generne, og generne har ikke ændret sig nævneværdigt, siden vi adskilte os fra aberne. Både fordøjelse, immunforsvar, kredsløb, nervebaner og hormoner er skruet sammen på samme måde som dengang, ligesom muskler, skelet og indre organer ligner vores ældgamle forfædres.

Din krop har ligesom for ¼ mill. år siden brug for samme brændstof og vedligeholdelse som dengang. Ja, faktisk har menneskekroppen dengang justeret sine funktioner, så netop det brændstof, der var tilgængeligt dengang, var det bedste for kroppen – og det er det stadig! Så når den indvendige side af din moderne krop skal håndtere animalske fødevarer (kød, æg, fedt mv.) og naturlige vegetabilske fødevarer (grøntsager, bær mv.), klarer den det med gode, stabile, gammelkendte funktioner.

Når det kommer til rene kulhydrater (korn/mel, stivelse, sukkerstoffer mv.), så håndterer kroppen det ud fra en forventning om, at der nok ikke kommer så meget af det. Der fandtes nemlig ikke så mange kulhydratrige fødevarer, dengang dine forfædre rendte rundt på jorden – faktisk kun honning, og det var svært at få fat i! Men i dag spiser vi fortrinsvis kulhydrater. Og nogle af kulhydraterne er endda forædlet eller raffineret så kraftigt, at man ikke engang kan kalde dem naturlige. Den enorme mængde af kulhydrater, vi spiser i dag, har vores krop ingen forudsætninger for at kunne håndtere i længden, og blandt andet derfor begynder kroppen at vise tegn på mistrivsel. Mit råd er, at du fjerner raffinerede kulhydrater og spiser mere fedt og protein. Din krop vil elske dig for det.

Du kan få hjælp på vejen til et bedre helbred med naturlig mad ved at tilmelde dig online kurset "Tag skeen i egen hånd" lige her: 

https://www.mariesmadmission.dk/ydelser/kurser-1 

Indlæser Samtale