En SMS med: ”Kommer I over i aften og griller?”

kan give sved på panden, for hvad skal vi tage med? Når man som jeg spiser low-carb high-fat (LCHF) og helst undgår fabriksfremstillet mad, så er pølser med brød og tilbehør ikke lige første valg.

Hvad er princippet i LCHF? Generelt er der skåret ned på kulhydrater (sukkerarter og stivelse) og skruet op for naturlige fedtstoffer. De få kulhydrater kan hentes fra grøntsager, der vokser over jorden (f.eks. drivhusgrønt, urter eller kålsorter), og fedtstofferne kan hentes fra animalske fødevarer og nogle planteolier (oliven eller kokos). Proteinet skal selvfølgelig ikke glemmes, men kan som udgangspunkt hentes fra de kilder, som man plejer. Jeg foretrækker animalske proteiner, da råvarerne kan fås helt naturlige og uforarbejdede. Fordelen ved animalske proteiner er også, at en del naturlige, vigtige fedtstoffer kommer sammen med proteinet.

Så inden panikken breder sig i forhold til grillaften med naboerne og risikoen for at fristes til den usunde men traditionelle løsning med grillpølser, så tager jeg en dyb indånding og kigger i fryseren og grøntsagsskuffen. Jeg skal bruge 3 ting: kød, fedt og grøntsager. Denne aften bliver det til et herligt stykke lammekød, kål-slaw og en snackpeber.

  • Lammekødet får lige lov til at blive badet i olivenolie med citron og krydderier nogle timer i forvejen.
  • Kål-slaw bliver denne gang lavet af en ¼ hvidkål og fløde/yoghurt dressing (find opskriften her: https://www.mariesmadmission.dk/blog/kal-slaw).
  • Snackpeberen bliver fyldt med nogle skiver fuldfed ost.
  • Og vigtigst af alt ift. smag og mæthed: en megastor klat hjemmelavet urtesmør af smør, frisk purløg og ekstra salt.

 

MUMS prøv det selv. Det blev en herlig aften. Velbekomme!!

Indlæser Samtale