Hver gang, du spiser kulhydrater, får din krop brug for at spise flere kulhydrater. Lyder det tåbeligt? Det ER tåbeligt, for dermed bliver kroppen aldrig rigtig mæt men kræver mere og mere. Din krop får ikke de gode, nødvendige næringsstoffer, når du spiser mange kulhydrater, men du bliver fastholdt i en evig rutchebane med skiftevis højt og lavt blodsukker.

Hver gang, du spiser kulhydrater, skal du tænke på sukker inde i kroppen. Alle kulhydrater, undtagen uopløselige fibre, bliver nemlig til sukkerstoffer i din krop. Dit blodsukker vil stige umiddelbart efter, du har spist kulhydrater, men ikke længe efter vil dit blodsukker falde ned under normalniveauet, og du vil straks få behov for at hæve blodsukkeret igen: du er nødt til at spise igen. Og sådan vil det køre op og ned hele døgnet. Du er fanget i et evighedshjul af op- og nedture uden ro og uden følelsen af tilpashed og indre mæthed.

Hvis du i løbet af dagen pludselig føler spisetrang, er det oftest fordi, du er i underskud for blodsukker – vi siger, at vi er gået ”sukkerkolde”. Dette forekommer kun, hvis kroppen er blevet vant til at få kulhydrater som brændstof. Hvis kroppen kørte med udelukkende fedtforbrænding, ville vi aldrig gå ”sukkerkolde”, men ville måske bare føle regulær sult, og sult afhjælpes med rigtig mad.

Og får du flere kulhydrater, end du kan forbrænde, så bliver overskuddet lagret som fedt rundt omkring i kroppen. Og så længe din krop bruger kulhydrater som energikilde, så ligger kropsfedtet bare ubrugeligt hen som et utilgængeligt fedtdepot. Det er ikke så smart, for det kan blive starten til rigtig mange livsstilsygdomme (f.eks. diabetes, fedtlever, hjerte-karlidelser).

Det mest tåbelige er dog dette: Der er intet i den menneskelige krop, der har brug for udefrakommende kulhydrater fra f.eks. frugt, kornprodukter og sukker, og der findes ikke essentielle kulhydrater for mennesker. Af samme grund findes der heller ikke mangelsygdomme pga. manglende kulhydrater (se side 275 i linket nederst).

Kroppen trives bedst ved, at du spiser protein og fedt og måske suppleret med lidt ovenjords grøntsager. Derved får kroppen de nødvendige næringsstoffer, den har så hårdt brug for. Og sidegevinsten er, at du får ro i kroppen og i din hverdag, kommer af med overflødige kilo og forbedrer din krops mulighed for at undgå sygdomme. Det er aldrig for sent for dig at forbedre dit liv.

 

Få et stabilt blodsukker og et friere liv med kurset ”Tag skeen i egen hånd”: https://www.mariesmadmission.dk/ydelser/kurser-1

Vi har ikke brug for kulhydrater, side 275 i denne rapport: https://www.nal.usda.gov/sites/default/files/fnic_uploads/energy_full_report.pdf?fbclid=IwAR0Ykh8vS9NwrNCMeUlEqeqdMtjVHDIqWBkANexrBVGC2fdNJO5a3cCU7-8

Indlæser Samtale