Et spørgsmål, jeg altid får fra publikum, når jeg holder foredrag er: hvad spiser du til morgenmad, når du ikke spiser brød eller havregryn?

Indtil for syv år siden gjorde jeg ligesom så mange andre danskere, for jeg nød 1-2 dl havregryn med mælk på. Det var nemt, mættende og billigt, og det tog ikke voldsomt mange minutter at få det lavet og spist. Det var så indarbejdet en rutine, at jeg savnede min skål med havregryn, når jeg var andre steder til morgenmad. Set i bakspejlet blev det temmelig ensidigt ift. næringsstoffer.

Jeg har i dag fjernet alle kornprodukter fra min kost, og min morgenmad kan nu bestå af et utal af forskellige retter afhængig af, hvad der er i køleskabet. Her er en liste over mine valg af morgenmad:

  1. fuldfed græsk yoghurt 10% (gerne højere) med et ordentligt skvæt piskefløde, lidt blåbær og lidt chiafrø blendet i, evt. med lidt kerner/frø drysset på
  2. omelet af 2-3 æg stegt i smør eller kokosolie, med snittede grøntsager i alle farver, evt. en håndfuld spinat og bacon eller fintsnittede kødrester fra aftensmaden
  3. klassisk engelsk æg og bacon med tomat og haricots verts evt. med brunchpølser til
  4. ”scrambled eggs” med revet ost over samt kød- og grøntsagsrester fra dagen før
  5. varm nøddemelsgrød af smør, fløde, æg og nøddemel. Find opskriften her https://www.mariesmadmission.dk/blog/jeg-elsker-mine-havregryn-og-rundstykker-om-morgenen
  6. morgenmadstaffel med mundrette bidder af alt det spændende fra køleskabet: kødrester, grøntsager, oste, suppleret med bær, kerner og nødder

I forhold til næringsindholdet får jeg i dag langt flere næringsstoffer lige fra morgenstunden og i en langt større variation end for 6 år siden. Jeg har aldrig mavekneb efter morgenmaden, og jeg holder mig mæt og energifyldt i langt flere timer end tidligere, så jeg ofte først får behov for at spise igen ved 13-tiden. Bonusgevinsten er, at jeg heller ikke har trang til noget sødt eller en snack i løbet af formiddagen.

Prøv det af i nogle uger og mærk en positiv forskel på dit velbefindende hele formiddagen. Velbekomme!

Indlæser Samtale