Det er mig en gåde, at Fødevarestyrelsen har turdet lancere deres seneste kampagne for De Officielle Danske Kostråd, når de udmærket ved, at der i hele verden udenfor vores egen lille andedam er tegn på, at kostrådene omsider bliver stemplet som baseret på dårlig videnskab og som en af moderne tids største fejltagelser.

For eksempel i USA er de officielle kostråd ved at blive revideret, og der er et massivt pres fra befolkning, forskere og læger om, at den kommende 2020-udgave bliver mere fedtrigtig og med færre kulhydrater. De Canadiske myndigheder er også blevet overbevist om at revidere deres kostråd hen mod en mere fedtrigtig og kulhydratfattig kost til deres befolkning.

Ingen levende væsner bliver syge af at spise artsspecifik, naturlig mad – det ligger i sagens natur. Hvis dét, vores forfædre spiste, var usundt, ville vi ikke have været her i dag. Indtil landbrugskulturen ramte os for knap 10.000 år siden, udviklede vi os ganske godt til at blive mennesker. Og der er stadig intet i den menneskelige krop, der har brug for udefrakommende kulhydrater såsom kornprodukter og sukker, og der findes ikke essentielle kulhydrater for mennesker. Til gengæld har vi et behov for en del essentielle naturlige fedtstoffer og proteiner.

Tonen i kampagnens videoer er nedladende og aggressiv, og budskaberne leveres som en salve fra et maskingevær, så ingen reelt kan nå at gennemskue og analysere argumenter, logik eller fornuft. Punchlines kastes i hovedet på seerne, for på primitiv vis at sandsynliggøre deres påståede sandhed. Strategien får mig til at tænke, at Fødevarestyrelsen er ved at være trængt på deres kostråd ift. evidens og troværdighed.

Videoerne mangler i den grad ydmyghed og respekt overfor de mange hundredtusind danskere, der har fået et bedre og sundere liv ved netop at omlægge til en mere artsspecifik kost med færre kulhydrater og mere fedt.

Hele serien af videoer og deres aggressive attitude ligger desværre helt i tråd med myndighedernes fake-news strategi, som blev udmøntet for blot et år siden. Det bliver spændende at se, om myndighederne har rygrad nok til at sige undskyld, når de om nogle ganske få år må indrømme, at de tog fejl.

Se mit debatindlæg i Jyllands Posten om regeringens fake-news strategi her: https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE10852473/de-officielle-danske-kostraad-er-ikke-evidensbaserede-og-kan-meget-vel-omtales-som-fake-news/?fbclid=IwAR2-ai42BunsUbyRLNWbVCQmWlGcJh2ePOus3bzvdfIjwATFDv-nHaKL6uI

Eller læs min blog om keto her: https://www.mariesmadmission.dk/blog/keto-er-hverken-en-ekstrem-eller-religios-diaet

Indlæser Samtale