Det kører derudaf med Maries Mad Mission. I de forløbne to år har der været debatter, kronikker, blogs og interviews, hvor jeg har fået sat nogle emner på spidsen og konkretiseret nogle ernæringsmæssige, videnskabelige eller politiske perspektiver. Det har ikke altid været populært hos f.eks. myndighederne, men jeg har under alle omstændigheder fået en diskussion i gang, så vi alle forhåbentlig kan blive lidt klogere og sundere.
Jeg har i dag gennemgået materialet for at finde de mest populære indlæg, og jeg kan konstatere, at især tre indlæg har modtaget mange likes eller givet genlyd i det offentlige rum: én helt fra opstarten, én midtvejs og én højaktuel. Hvis du ikke fik dem læst, har du muligheden nu.
Nr. 3: LowCarb måltider anbefales nu af de centrale Diabetes-organisationer, 15.10.18.
De to toneangivende og centrale diabetesorganisationer, The American Diabetes Association (ADA) og European Association for the Study of Diabetes (EASD) har udgivet deres spritnye anbefalinger. Den store nyhed er, at de har skrevet LowCarb-diæter ind på deres liste over livsstile, der kan anbefales til Type2Diabetikere. Det betyder, at de går væk fra at anbefale de officielle kostråd til Type2Diabetikere, og går dermed også imod Diabetesforeningens anbefalinger. Læs hele bloggen her: https://www.mariesmadmission.dk/blog/lowcarb-maltider-anbefales-nu-af-de-centrale-diabetes-organisationer
Nr. 2: Læs kronik fra Jyllandsposten - hvis du tør! Den er fra Maries Mad Mission og udfordrer de danske Sundhedsmyndigheder, 5.11.16.
Kronikken gennemgår mit perspektiv på, hvorfor vi er havnet i en sygdoms- og fedmeepidemi i Danmark. Desuden reflekterer jeg over evolutionens, industriens og myndighedernes indflydelse på vores helbred. Læs kronikken her: https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE9127141/vi-er-i-utakt-med-naturen?fbclid=IwAR3Gg5-e7LR_Pm52yTcqI97HgWFVSEmLS0K0XKcvYwBaIrJoEBzCIJ5ZmGo
Nr. 1: Fra 1. oktober 2017 styrer amerikanske majs dit sukkerforbrug – om du vil det eller ej! 25.9.17.
Denne mest delte og diskuterede blog gennemgik ophævelsen af kvotebegrænsningen på High Fructose Corn Sirup (HFCS) i Danmark. Ophævelsen af kvoterne betyder, at den enkelte producent nu frit kan tilsætte så meget HFCS, som de synes. Det vil føre til mere sukker i alt fra rugbrød, morgenmadsprodukter og leverpostej til drikkevarer og kager – med flere overvægtige danskere til følge. Læs hele bloggen her: https://www.mariesmadmission.dk/blog/fra-1-oktober-styrer-amerikanske-majs-dit-sukkerforbrug-om-du-vil-det-eller-ej