Vil du gerne have lidt variation i tilbehør i stedet for kartofler, pasta eller ris, så er Hokkaido græskar et rigtig godt bud. De er billige, farverige og har et lavere indhold af kulhydrater, og så lyser de op og pynter gevaldigt på tallerkenen.
Du kan også bruge Hokkaido som hovedingrediens f.eks. til en lækker og cremet suppe med drys af fintsnittet grønt, ristede kerner eller bacon. En af mine favoritter er en super skøn suppe med en pandestegt rødspætte eller anden fisk lagt forsigtigt på overfladen.
Hokkaidogræskars næringsindhold pr. 100 gram:
Kalorier: 20 kcal
Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 4 gram
Protein: <1 gram
Kostfibre: 1 gram
Hokkaido indeholder bl.a. også: A vitamin, B vitaminer, C vitamin, Calcium, Kalium, Jern og Beta-caroten.
Her er en skøn opskrift på hokkaidosuppe: https://www.mariesmadmission.dk/blog/hokkaidosuppe-den-varmer-helt-ud-i-storetaen
Her er en opskrift på ovnbagt Hokkaido: https://www.mariesmadmission.dk/blog/hokkaido-graeskar-en-skon-og-smuk-efterarssag