Semper Børnemadsprodukter blev i august på min foranledning sanktioneret med en indskærpelse, som pålagde dem at fjerne nogle misvisende sætninger om sukkerindholdet i deres babymos i klemmeposer.

Som en udløber af sommerens påtale af Sempers Børnemadsprodukter har jeg i sidste uge fået svar fra Fødevarestyrelsens ”taskforce”, Kosttilskudsgruppen vedr. Sempers hjemmeside omhandlende frugtmos og snacks. Jeg anmeldte Semper for at benytte ordet ”sunde” og ønskede dermed, at Kosttilskudsgruppen skulle vurdere, hvorvidt det er lovligt for Semper at anprise deres produkter som ”sunde”.

Jeg har nu fået dette svar:

”Kære Marie

Til orientering kan det oplyses at Fødevarestyrelsen den 11. september 2019 har udført opfølgende kontrol af de sanktioner Rejseholdet, Kosttilskudsgruppen har givet virksomheden. Opfølgningen er udført uden anmærkninger.

Virksomheden er samtidigt blevet vejledt om regler for brug af ord som ”sund”, ”sunde” og ”sundt” i markedsføring af fødevarer.”

Dette er jeg ganske tilfreds med, idet det efterfølgende har bevirket, at Semper har fjernet ordet ”sunde” og erstattet det med ordet ”lækre”. Så noget må have været ulovligt, selvom Semper ikke fik en konkret anmærkning.

Uanset det positive resultat for anmeldelsen, så har sukkerholdige klemmeposer ingen næringsværdi for små børn, der har brug for ærlige måltider med rigtig mad for at kunne vokse sig sunde og stærke. Og det er uanset, om produkterne kaldes ”lækre” i stedet for ”sunde”.

 

Læs anmeldelsen fra maj til Fødevarestyrelsen: https://www.mariesmadmission.dk/blog/anmeldelse-til-fodevarestyrelsen-producent-lyver-og-vildleder-foraeldre

WHO/Europa’s rapport: http://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2019/whoeurope-studies-find-baby-foods-are-high-in-sugar-and-inappropriately-marketed-for-babies

Sommerens afgørelse: https://www.mariesmadmission.dk/blog/afgorelsens-time-sempers-babymadsprodukter

Indlæser Samtale