Det myldrer frem med dem lige nu,

både i køkkenhaven og på supermarkedets hylder: de dejlige squash, som vi kalder dem her i Danmark. De er i familie med græskar, selvom de kunne se ud til at ligne agurker. I mange af vores friske salater bruger vi tit agurker, men en smart måde at optimere næringsindholdet i salaterne er faktisk at udskifte agurken med squash. Det går hverken ud over udseendet, smagen eller friskheden af salaten, og det er et sundt byt.

I en squash er der generelt set dobbelt så meget godt som i en agurk, så hvorfor ikke bare gøre det til en vane at bruge squash i stedet for agurk? I en squash er der mere protein, og de enkelte aminosyrer er bedre repræsenteret. Squashen har stort set ikke flere kulhydrater end en agurk, men den store forskel ligger i mineraler og vitaminer, hvor squashen generelt set har dobbelt så meget indhold som en agurk f.eks. af A-vit., C-vit. og betacaroten samt zink og selen.

En kæmpe fordel ved squash er desuden, at den også kan bruges i varme retter. Lynsteg i skiver på panden, brug den i sammenkogte retter eller erstat pastaplader med squashplader og spaghetti med squashstrimler. Hjemme hos mig bruger jeg squash hver dag: f.eks. til morgenmad i omeletten, til frokost som underlag til pålægget i stedet for brød, og til aftensmad som en del af den varme ret.

Jeg har altid squash i køleskabet, og den holder sig også meget bedre end en agurk, og det er jo ikke så ringe endda.

Prøv:

Kold ”kartoffelsalat” med squash i stedet for kartofler https://www.mariesmadmission.dk/blog/kold-kartoffelsalat-uden-kartofler-det-er-muligt

Lasagne med squash i stedet for pastaplader https://www.mariesmadmission.dk/blog/lasagne-uden-pastaplader-eller-rasp

Eller denne spaghetti bolognese fra Strange Skovs hjemmeside http://autoimmun.co/opskrifter/spaghetti-bolognese-zucchini-squash/?fbclid=IwAR3u4zK--cPpntWRziSQqzpVe5Pbe1hbLZsGLO1v-1RiFSM-jksKLx-x5FA

Næringsindhold i squash ses her https://frida.fooddata.dk/food/56?

Næringsindhold i agurk ses her https://frida.fooddata.dk/food/388?

Indlæser Samtale