Hvad gør man, når man står med 4 store friskfangede gedder og 2 aborrer og ikke lige orker at skulle pille samtlige fiskeben ud af alle fileterne efter at have renset fiskene? Som forbrugeroplysning kan jeg fortælle, at der er rigtig mange ben i netop de to typer fisk, og fiskebenene kan være en stor udfordring især for børn, når fangsten skal spises.
Løsningen på problemet er at hakke det hele til fars (incl. fiskebenene) og lave de skønneste fiskefrikadeller. De er gode både til aftensmaden og til frokost, kolde eller lunede. Alle typer fisk kan bruges til dellerne, og så er fisk rigtig sundt.
Det skal du bruge:
- · 500 gram fiskekød
- · 200 gram svinespæk eller -flæsk
- · 1 dl mandelmel
- · 1 æg
- · ½ dl fløde
- · Salt og peber
- · Evt. ¼ dl frisk hakket dild eller purløg
- · Smør eller ghee til stegning
Mængden af ingredienser ganger du op i forhold til, hvor meget fiskekød, du har til rådighed, hvad enten det er friskfanget eller købt på tilbud i supermarkedet.
Sådan gør du:
- Kør fiskefileterne og svinespækket/flæsket igennem kødhakkeren 1-2 gange afhængig af hvor finthakkede, du vil have frikadellerne.
- Bland resten af ingredienserne grundigt ind i farsen og smag til med salt og peber.
- Fiskefrikadellerne formes i din ene håndflade med en spiseske og steges langsomt i rigeligt smør eller ghee på en tykbundet pande.
- Steges i ca. 10-20 min. afhængig af fisketypen.
Kan serveres med Marie Svenssons ”kartoffelsalat uden kartofler” https://www.mariesmadmission.dk/blog/kold-kartoffelsalat-uden-kartofler-det-er-muligt
eller en hurtig kålslaw https://www.mariesmadmission.dk/blog/kal-slaw
Her er en opskrift på hjemmelavet ghee til stegning https://www.mariesmadmission.dk/blog/ghee-det-rene-guld-i-madlavningen