Fiskefrikadeller eller fiskefileter uden remoulade er nærmest utænkeligt. Men hvad er der egentlig i remoulade?

Oprindeligt var remoulade en kold gul sovs af mayonnaise tilsat f.eks. pickles, gulerødder, kapers og små stykker syltet agurk.

Den billigste køberemoulade i dag indeholder: Vand, rapsolie 28% (EU), hvidkål, sukker, eddike, blomkål, modificeret majsstivelse, pasteuriserede æggeblommer, krydderier, løg, syltede agurker (agurk, vand, eddike, salt), fortykningsmidler (E415, E410), surhedsregulerende middel (E296), konserveringsmidler (E202, E 211), salt. Her er der altså en remoulade, som mest består af vand, og som bliver holdt sammen af fem E-numre.

Men jeg vil gerne have en remoulade, hvor jeg kan genkende ingredienserne. Jeg har derfor valgt at blande nogle skefulde fermenterede grøntsager med nogle skefulde fuldfed græsk yoghurt. Grøntsagerne indeholder: hvidkål, gulerødder, hvidløg, tørrede krydderier og salt. Yoghurten indeholder: skummetmælk og piskefløde syrnet med yoghurtkultur. Det er muligt, at det ikke kan kaldes en klassisk remoulade, men det har i hvert fald ingen mærkelige ingredienser i. Det ligner mere en oprindelig udgave af remoulade, og så smager det himmelsk.

Jeg bruger altid u-pasteuriseret fermenteret grønt, for det gavner tarmbakterierne og fordøjelsen. Find f.eks. en forhandler her: https://fermentone.dk/forhandlere/

Fik du ikke læst de tidligere afsnit om Mærkelig mad? Find dem her:

Om jordbæris https://www.mariesmadmission.dk/blog/maerkelig-mad

Om mandelmælk https://www.mariesmadmission.dk/blog/maerkelig-mad-del-2

Om frugtstænger https://www.mariesmadmission.dk/blog/maerkelig-mad-del-3

Indlæser Samtale