Kan man spise tang?

Tang er rigtig sundt. Det har været her mindst lige så længe som mennesket, og det har været et vigtigt næringsstof for os lige så længe.

Tang (makroalger) findes i uendelige mængder langs kysterne og i havet, og betragtes af mange som en unødvendig plage. Men tang indeholder utroligt store mængder gavnlige vitaminer og mineraler, fibre, proteiner, kulhydrater og gavnlige fedtstoffer, som mennesket formentlig har nydt godt af siden tidernes morgen. Desuden er der i tang en indbygget beskyttelse mod stråling og tungmetaller.

Fakta om tang

  1. Makroalger (i daglig tale tang) lever i havvand. Der findes mere end 300 forskellige arter i Danmark og 10.000 på verdensplan.
  2. Tang indeholder 10-100 gange højere koncentrationer af vitaminer og mineraler end almindelig frugt og grønt.
  3. Tang indeholder desuden sunde kostfibre, gode fedtstoffer (især omega3-fedtsyrer), et højt indhold af protein, sporstoffer, antioxidanter og bioaktive stoffer.

(Fakta hentet fra Nordisk Tang)

tang